Advertisements

Cara Buat Kad Debit / ATM Maybank Guna Gambar Sendiri

Advertisements

Siapa suka kad ATM ada gambar sendiri? Mesti ramai yang suka kan. Kalau nak tahu, sebenarnya anda boleh ‘custom image’ pada kad ATM tu dengan menggunakan gambar kesukaan anda.

Nak tahu macam mana caranya? Mudah je!

Jom ikuti perkongsian daripada saudari Jessyana Kunjan di Facebooknya.

Baca juga: BKC: Semak Cara & Kemaskini Maklumat Akaun Bank Bermula 9 Oktober

Sebenarnya lama dah saya buat kad ATM saya pakai gambar sendiri ni.

Since 2016 lagi..Best kan..cucuk duit nampak muka sendiri di kad atm.
Gambar yang dipakai ni pun undutttt sgt time ni

Cara bergambar saya kongsikan di sini ya.

LANGKAH 1

Klik link ni:
http://www.maybank2u.com.my/…/personalDetail04.do…

Pastu ” CLICK HERE “ yang terdapat dalam gambar tu .

100 ribu orang dalam Telegram kami berjaya terima bantuan SETIAP BULAN. Join Sekarang!

Untuk kad Maybank menggunakan gambar sendiri ni , kalian akan kena charge rm26.50

LANGKAH 2

Tekan Accept

Apabila memilih gambar please take a note :
*Optimal image resolution: 1036 x 664 pixels @ 300 dpi*

Jangan biarkan mana-mana ruang putih.

Gambar mesti menutup muka kad keseluruhan.
*Format: jpg, png, gif*saiz max file: 10 MB*

LANGKAH 3

Klik Use Custome Image

LANGKAH 4

Kalau kalian letak gambar kahwin mesti awesomeee…

Kalau kalian rasa tak suka dengan gambar yang kalian dah upload tadi , kalian boleh tukar dan pilih : Choose Different Image

Baca juga: HouzKEY Maybank: Pembelian Rumah Lebih Mudah

LANGKAH 5

Finish

LANGKAH 6

Isikan detail yang diperlukan seperti email , no. kad , dan Cawangan Maybank tempat pengambilan kad .

After payment tunggu sekejap sampai keluar popup :
Thank you. We are processing your application and will notify within 1 business day.

No photo description available.

Nota : Makesure korang enablekan popout blocker untuk payment gateway

Siap ! kalian tunggu je Maybank call untuk suruh collect kad maybank yang dah siap tu .

Kalau ada masalah dengan payment .. kalian kena call center 1300 88 6688

Kredit : Blog Lisa (Budak Mata Sepet) via FB Jessyana Kunjan

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.