Advertisements

Ini Fungsi Sebenar ‘BioActive Sensor’ Pada Jam Tangan Pintar Anda

Advertisements

Semenjak pandemik Covid-19 melanda dunia kira-kira dua tahun lamanya, kini lebih ramai orang sudah mula menyedari kepentingan menjaga kesihatan dan sentiasa berada dalam keadaan yang selamat dan sihat.

Berada dalam keadaan yang selamat dan sihat boleh dilakukan dengan pelbagai cara. Hal ini termasuklah dengan menjaga kesihatan diri seperti mengambil makanan yang berkhasiat dan bersenam.

Kini keadaan ini dapat dikawal dengan lebih mudah dengan adanya teknologi yang membolehkan kita mengetahui tahap kesihatan kita melalui jam pintar sahaja.

Pasti ada diantara anda yang sudah memiliki jam pintar kan? Pelbagai fungsi yang baik yang boleh kita temui menerusi jam pintar. Ketahui fungsi-fungsi sebenar ‘Sensor Bio Active Pada jam Pintar tangan anda di bawah ini:

Fungsi Sebenar ‘Sensor BioActive’ Pada Jam Tangan Pintar Anda

Siri Samsung Galaxy Watch4 baharu didatangkan dengan teknologi Sensor BioActive. Dengan siri Galaxy Watch4 di pergelangan anda, ia boleh mendapatkan analisis cepat, masa nyata bagi kadar denyutan jantung anda, tahap oksigen darah dan juga mengira Komposisi Badan anda.

Ciri ini boleh memberi manfaat yang besar kepada anda dengan memberikan ringkasan lengkap keseluruhan kecergasan anda dalam masa nyata dengan serta-merta.

Dengan cara ini, anda boleh mendapatkan pandangan yang lebih holistik  tentang kesihatan anda pada bila-bila masa. Ketahui tentang otot rangka anda, kadar metabolisme basal, air dalam badan dan peratusan lemak badan dalam hanya 15 saat, dan berusaha ke arah matlamat kecergasan yang anda inginkan dari sana.

100 ribu orang dalam Telegram kami berjaya terima bantuan SETIAP BULAN. Join Sekarang!

Apabila berlaku kecemasan, anda boleh menarik nafas lega kerana mengetahui Galaxy Watch4 berada di sis anda. Ia dilengkapi dengan ciri keselamatan canggih yang menghantar amaran selepas jatuh melalui ciri Pengesanan Jatuh. 

Ciri ini terbukti berguna dalam kes kemalangan yang tidak diduga. Dengan kemas kini baharu, anda boleh memilih untuk melaraskan sensitiviti supaya ia dapat mengesan kejatuhan dengan tepat.

Selama 60 saat, jam tangan ini akan munculkan peringatan dengan pop timbul, bunyi dan getaran. Jadi sekiranya anda tidak dapat bertindak balas, sistem terbina dalam akan serta-merta memaklumkan kecemasan kepada kenalan anda yang didaftarkan dalam aplikasi Galaxy Wearable. Ini memastikan anda mendapat bantuan dengan segera.

Foto: Samsung

Siri Galaxy Watch4 ialah jam tangan pintar halus yang direka untuk menganalisis vital anda dengan tepat dan memerhatikan anda, memastikan anda kekal cergas dan selamat semasa anda meneruskan hari anda!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Siri Galaxy Watch4, sila lawati pautan ini.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.