etunai rakyat rm30

eTunai Rakyat 2020: Cara Tebus RM30 Kredit eWallet Anda

Umum mengetahui dalam Belanjawan 2020 kerajaan telah memperuntukkan RM450 juta balik perlaksanaan insentif eTunai Rakyat.

Melalui program ini, setiap rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas dan berpendapatan RM100,000 ke bawah setahun layak menerima RM30 kredit dompet digital atau eWallet.

Penebusan boleh dibuat bermula 15 Januari 2020 dan program ini akan tamat pada 14 Mac 2020.

Antara dompet digital yang terpilih bagi perlaksanaan program ini ialah Touch n Go eWallet, Boost dan juga GrabPay.

Baca juga: Semakan Kelayakan Subsidi Petrol 2020

etunai rakyat 2020

eTunai Rakyat 2020

Sebelum itu, pastikan anda sudah memiliki akaun dompet digital tersebut.

Caranya anda hanya perlu download, daftar dan buat pengesahan IC untuk menggunakannya.

Boost – AndroidiOS
Grab – AndroidiOS
Touch ‘n Go eWallet – AndroidiOS

Bagi TNG eWallet, sila masukkan kod 6P08UL1JQP ketika pendaftaran untuk dapat RM10 secara PERCUMA!

Tonton cara mendaftar akaun TNG eWallet
Tonton cara buat pengesahan akaun TNG eWallet

Untuk kumpul mata sambil menikmati pelbagai cashback, pastikan anda gunakan kad BigPay bersama eWallet anda.

Caranya mudah sahaja:

STEP 1
Mula-mula install apps *BIGPAY* kat dalam Play Store atau App Store

STEP 2
Lepas tu apply kad BigPay ni guna handfon kita je

STEP 3
Masukkan kod ni 6P08UL1JQP untuk claim *RM10 PERCUMA* dari Air Asia. Tak ambik ni rugi la, siapa nak bagi duit free?

STEP 4
Dah selesai semua, top up RM20 untuk aktifkan kad. Top up ni boleh guna kad kredit or online banking. Dah settle.
*Once activate, dalam account ada RM10(referral code)+RM20 =RM30

STEP 5
Kad tu dia akan pos ke alamat kita, dlm 5 – 7 hari bekerja dah sampai, tak payah bayar apa-apa utk pos. Tunggu je kad sampai kat rumah sambil goyang kaki.

Tak perlu pergi bank, atau pergi mana-mana kaunter untuk nak buat kad ni. Mudah sangat

Untuk maklumat lanjut tentang program eTunai Rakyat ini anda boleh layari minisite Touch ‘n Go di sini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.