Advertisements

Free Ride KTM Komuter Khusus Untuk OKU (3 & 4 Disember)

Sempena Hari OKU Sedunia, pihak KTM Berhad (KTMB) menawarkan perjalanan percuma atau Free Ride kepada golongan OKU serta pengiring mereka yang menggunakan KTM Komuter.

Untuk makluman, program ini diadakan bersempena dengan sambutan Hari OKU Sedunia yang disambut pada 3 Disember setiap tahun.

Program ini juga sebagai tanda penghargaan KTMB kepada golongan OKU atas sokongan kerana menggunakan perkhidmatan tren, khususnya perkhidmatan KTM Komuter.

Tempoh Penggunaan Tiket Percuma

Tempoh penggunaan tiket percuma ini adalah pada 3 Disember 2022 (Sabtu) bermula jam 12.01 tengah malam sehingga 4 Disember 2022 (Ahad) jam 11.59 malam sahaja.

Perkhidmatan Tren Terlibat

Perkhidmatan KTM Komuter yang terlibat dalam program ini adalah di KTM Komuter sektor Lembah Klang dan Utara sahaja.

Pihak Yang Layak

Hanya dua golongan sahaja yang layak menerima tambang percuma ini iaitu:

  • Golongan OKU serta
  • Seorang pengiring sahaja

Cara Dapatkan Tambang Percuma

Untuk mendapatkan tambang percuma ini, pengguna OKU serta pengiring boleh mendapatkan tambang percuma ini di semua kaunter perkhidmatan KTM Komuter sektor Lembah Klang dan Utara.

Pengguna OKU hanya perlu menunjukkan kad OKU yang dikeluarkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) beserta kad pengenalan untuk proses pengesahan.

Pertanyaan Lanjut

Pertanyaan lanjut mengenai Free Ride KTM Komuter ini, sila hubungi pusat panggilan KTM Berhad di talian 03-2267 1200 (7.00 pagi –10.00 malam) atau melayari laman web https://www.ktmb.com.my/ untuk maklumat lanjut.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.